Menu

Re-integratie via de gemeente

Mensen met een uitkering van de gemeente die veel moeite hebben om een betaalde baan te vinden, kunnen hulp krijgen van de gemeente. Dit heet hulp bij re-integratie, of hulp bij participatie (= deelnemen aan de maatschappij).

Wat kunt u van de gemeente verwachten?

Hoe de hulp van de gemeente eruit ziet, kan voor iedereen verschillend zijn.

Wanneer u een uitkering heeft op grond van de Participatiewet (bijstandsuitkering), maakt u met uw consulent of loopbaanbegeleider een plan van aanpak hoe uw uw kansen op betaald werk kunt vergroten.

Heeft u geen uitkering van de gemeente, maar wilt u wel hulp bij het vinden van een baan, neem dan contact op met de gemeente. De loopbaanbegeleider kijkt dan samen met u wat de mogelijkheden zijn.

Jonger dan 27?

Bent u jonger dan 27 jaar en is er na een zoekperiode niet meteen werk voor u? Dan maakt u samen met de consulent een plan van aanpak waarin staat hoe u uw kansen op betaald werk kunt vergroten.

Doel

Samen met de consulent of loopbaanbegeleider maakt u een plan van aanpak. Het doel daarbij is: betaald werk. Lukt dit (nog) niet, dan wordt besproken wat wel haalbaar is en hoe dit bereikt wordt.

Regels

Wanneer u een uitkering van de gemeente heeft bent u verplicht mee te werken aan uw re-integratie. Doet u dit niet, dan heeft dit gevolgen voor uw uitkering.

Organisaties

Re-integratiebedrijf

Stichting De Enk Lemelerveld - Leer- en...

 0572-85 05 25 stichtingdeenklemelerveld.nlVilstersestraat 58152AALemelerveld

Country Winery Jipkeshof

 0548-62 36 57 Countrywinery.nlJipkesbeltweg 427443PNNijverdal

Loopbaancoach of begeleider

Tiem

 038-45 54 141 tiem.nlLingenstraat 98028PMZwolle

INZICHT consulting

 06-46 25 48 04 inzichtconsulting.nlMulderskamp 18051MNHattem

Vergelijk hulpaanbod