Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking.

De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vindt u op Digitoegankelijk.nl.

Elkander en de gemeente Dalfsen willen Samen Doen in Dalfsen zo snel mogelijk volledig toegankelijk maken.

Verbeterpunten

De meeste informatie op Samen Doen in Dalfsen voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er verbeterpunten:

Aanmeldformulieren (Invis)

Op deze website kun je doorklikken naar formulieren van het sociale kaart-systeem Invis. Elkander bouwt en onderhoudt deze sociale kaart. Deze formulieren zijn niet volledig toegankelijk.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het invullen van de formulieren, kan contact opnemen met de Servicedesk van Elkander. Een medewerker van de Servicedesk helpt dan om de aanmelding af te maken. Tel. 050 211 09 50 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). E-mail: service@elkander.nl. Daarnaast werkt Elkander aan een nieuw technisch systeem voor de sociale kaart. De formulieren in dit systeem zullen volledig toegankelijk zijn.

Pdf-bestanden

Op deze website staan pdf-bestanden die niet volledig toegankelijk zijn. De medewerkers van de gemeente Dalfsen hebben om dit moment niet de juiste tools en kennis om deze bestanden toegankelijk te maken. Op termijn gaan we deze tools aanschaffen, zodat we deze pdf-bestanden toegankelijk kunnen maken.

Afbeeldingen

Het is mogelijk dat er nog afbeeldingen op de website staan die niet zijn voorzien van een alternatieve tekst en die daarom niet toegankelijk zijn. Incorrecte afbeeldingen worden in 2020 gecorrigeerd als blijkt dat ze niet aan de eisen voldoen.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de toegankelijkheidseisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. Het gaat dan om:

Content van derden

Informatie die wij niet zelf hebben toegevoegd en niet zelf beheren, zoals de gegevens van organisaties uit de sociale kaart. Waar mogelijk wijst Elkander de beheerder op deze ontoegankelijke informatie, met het verzoek om deze informatie toegankelijk te maken. Zo nodig geeft Elkander ook uitleg over hoe dat moet.

Kaartweergave van organisaties

Op Samen Doen in Dalfsen worden de organisaties uit de sociale kaart getoond op een kaart. Deze kaart is niet volledig toegankelijk. Wel maken we deze zo toegankelijk mogelijk en zorgen we ervoor dat de informatie ook anders te bekijken is, bijvoorbeeld via de weergave van organisaties in een lijst.

Filmpjes

Sommige artikelen op Samen Doen in Dalfsen bevatten filmpjes. Deze filmpjes zijn vaak niet voorzien van ondertiteling, een audiobeschrijving of een transcript. De filmpjes zijn toegevoegd vóór 23 september 2020 en vallen daarom onder de uitzonderingen. Daarnaast gaat het veelal om filmpjes die niet gemaakt zijn door de gemeente Dalfsen zelf. Filmpjes van de gemeente Dalfsen die na 23 september 2020 worden toegevoegd, voldoen aan de gestelde eisen.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kunt u nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website?

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan kunt u dit laten weten aan websiteleverancier Elkander. Op veel pagina’s kunt u dit doen door op de knop ‘Feedback’ te klikken en het formulier in te vullen. Of stuur een e-mail naar toegankelijkheid@elkander.nl. Vermeld bij uw melding de link naar de webpagina waar u het probleem bent tegengekomen.

Vergelijk hulpaanbod