Bij het mantelzorgteam kunt u uw vragen stellen over alles wat komt kijken bij de zorg. Bijvoorbeeld: Hoe u de zorg kunt regelen, hoe u zelf leuke dingen kunt blijven doen, hoe u goed omgaat met de aandoening van uw naaste, welke hulpmiddelen er mogelijk zijn.

Mantelzorgteam

Indien u ondersteuning of advies wenst te krijgen over uw taken als mantelzorger, dan kunt u contact opnemen met Ilja Bomers (mantelzorgmakelaar) of Janny Velthuis (mantelzorgconsulent) van het mantelzorgteam van SAAM Welzijn. U kunt contact opnemen via telefoonnummer 0572-372882, of stuur een mail naar i.bomers@saamwelzijn.nl.

Het mantelzorgteam is onderdeel van SAAM Welzijn en biedt professionele ondersteuning aan alle mantelzorgers. U kunt hier o.a. terecht voor;

  • Hulp bij dingen die u moet regelen
  • Gesprekken met u als mantelzorger
  • Scholing over bepaalde thema’s of ziektebeelden
  • Inzet van een (zorg)vrijwilliger
  • Advies

Ook kinderen en jongeren tussen de 6 en 24 jaar die opgroeien met zorg binnen het gezin, kunnen ondersteund worden door het mantelzorgteam.

Activiteiten

Het mantelzorgteam biedt naast individuele ondersteuning ook een breed aanbod van activiteiten aan voor mantelzorgers. Wilt u door het mantelzorg team Dalfsen op de hoogte worden gehouden van hetgeen zij aanbieden? Stuur dan een mail naar i.bomers@saamwelzijn.nl.

Mantelzorgwerkgroepen
Binnen de gemeente Dalfsen zijn ook drie werkgroepen mantelzorg actief: in Lemelerveld, Nieuwleusen en Dalfsen. Deze groepen bestaan uit vrijwilligers die zich inzetten voor mantelzorgers, bijvoorbeeld door hun belangen te behartigen en activiteiten te organiseren.

MantelzorgNL

MantelzorgNL is de landelijke vereniging voor mantelzorgers. Zij behartigen de belangen van mantelzorgers en geven ondersteuning.

U kunt lid worden van MantelzorgNL of naar hun Mantelzorglijn bellen (030 760 60 55). U kunt daar terecht met al uw vragen, zorgen en problemen.

Cliëntondersteuner of ouderenadviseur

Heeft u behoefte aan hulp bij het regelen van de zorg? Een onafhankelijke cliëntondersteuner kan met u meedenken, helpen met aanvragen van zorg, en u helpen in het contact met zorginstellingen.

Een ouderenadviseur is gespecialiseerd in de vragen en problemen over zorg die ouderen tegenkomen. Een ouderenadviseur is er ook om mantelzorgers te adviseren over de zorg voor een ouder iemand.

Meer lezen over cliëntondersteuning en ouderenadvies.

Cursus of lotgenotencontact

Tijdens een cursus voor mantelzorgers of een lotgenotenbijeenkomst kunt u veel informatie opdoen over mantelzorg en het omgaan met de aandoening of beperking van uw naaste.

Zulke bijeenkomsten worden georganiseerd door het Mantelzorgteam. Neem voor meer informatie contact op met Ilja Bomers via telefoonnummer 0572-372882, of stuur een mail naar i.bomers@saamwelzijn.nl.

Hulpaanbod

Mantelzorgondersteuning

(anti!)Stress begeleiding bij dementie

Regelmaat en ritme zorgen voor rust bij mensen met dementie. Als...

Casemanagement Dementie

De casemanager levert een belangrijke bijdrage aan het verder...

Mantelzorgondersteuning

Wilt u langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen, dan kunnen...

Contactbijeenkomst mantelzorgers

Groepswerk Carinova Mantelzorg Ondersteuning

Groepsgewijze ondersteuning • Ontmoetingsgroepen waarin ruimte...

Lotgenotencontact

In groepsverband wisselt men ervaringen uit en krijgt men erkenning...