Deze lastige tijd met het coronavirus kan je opbreken. Veel jongeren hebben er steeds meer last van. Hoe is dat bij jou? Wil je er eens over praten? Lees hier waar dat kan.

Praten met iemand

Hee, jij daar! Hoe is het met je? Trek je het thuis nog een beetje? En hoe kom jij de dagen door?

We zitten in een lastige tijd met het coronavirus en dat kan je opbreken. Veel jongeren hebben steeds meer last van klachten. Bijvoorbeeld veel piekeren, sombere gevoelens of eenzaamheid. Dit komt door het missen van structuur in je dag, niet weten waarom je op zou staan ’s ochtends, minder contact hebben met vrienden, omdat de sfeer thuis niet fijn is, noem maar op.

Hoe is dat bij jou?

Hoe is dat bij jou? En weet je waar je terecht kan als je hier last van hebt? Je bent niet de enige en het is niet gek als je dit voelt. Soms is de stap om naar iemand toe te gaan best groot. Want: is waar ik last van heb wel belangrijk genoeg? Waar kan ik terecht? En hoezo zou ik sowieso met iemand gaan praten? Maar weet dat het juist goed is om er met anderen over te hebben. Vrienden, ouders, een docent.

Wij kunnen je helpen!

En ook wij kunnen je helpen! Jongerenwerkers, de Praktijkondersteuners van de huisarts, de GGD, wij als jeugdagenten en maatschappelijk werk. Een belletje, mailtje, appje of berichtje via social media is zo gedaan. En maak je geen zorgen of je wel bij de juiste persoon aan de bel trekt! Elke hulpverlener kan met jou kijken bij wie je het beste op je plek bent.

Met wie kan je contact opnemen?

Hieronder de mensen waar jij terecht kan als je eens van je af wil praten. Neem gewoon contact op, ook als je twijfelt!

Vergelijk hulpaanbod