De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten

Ouders met een laag inkomen kunnen meestal geen sportclub betalen voor hun kinderen. Dat is jammer, want sporten is voor kinderen belangrijk. Wat kunt u doen? Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt.

Bijdrage uit fonds

De gemeente Dalfsen is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds kan voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen het lidmaatschap van een sportclub, muzieklessen, een toneelclub, enzovoort betalen. U kunt als ouder niet zelf een bijdrage of lidmaatschap voor uw kind aanvragen. Dat moet bijvoorbeeld een leraar, arts of maatschappelijk werker of een consulent van de gemeente voor u doen.

Bijzondere bijstand voor sportclub of schoolreisje

In Dalfsen kunt u een bedrag aanvragen op grond van de kindregeling vanuit de bijzondere bijstand.

Daarmee kunt u bijvoorbeeld de schoolreisjes of een zwemabonnement betalen.

Kindgebonden budget

Voor kinderen onder de 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Vakantie hoeft niet duur te zijn. U kunt bijvoorbeeld huizen ruilen, of op iemand huis passen. Voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zijn er betaalbare vakantiekampen.

Organisaties

Bibliotheek

Bibliotheek Oudleusen

 0529-47 15 67 bibliotheekdalfsen.nlG.W.Spiegelstraat 67722STDalfsen

Anjerpunt Hoonhorst

 0529-79 30 10 bibliotheekdalfsen.nlKerkstraat 77722LRDalfsen

Bibliotheek Lemelerveld

 0572-37 19 28 bibliotheekdalfsen.nlKroonplein 588151AZLemelerveld

Vergelijk hulpaanbod