Home
Contact
Professionals

Kindregeling

Bent u inwoner van de gemeente Dalfsen, heeft u kinderen en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor de kindregeling. De kindregeling maakt het mogelijk dat kinderen mee kunnen doen aan activiteiten op cultureel, maatschappelijk, sportief en recreatief gebied. Bijvoorbeeld door de aanschaf van een laptop voor de middelbare school, schoolreizen, sportkleding, etc.

Een onderdeel van de kindregeling is tot en met 31 december 2017 de kindercadeaubon. De gemeente geeft per 1 januari 2018 geen kindercadeaubonnen meer uit. In plaats daarvan ontwikkelt ze een website waar inwoners, die voorheen in aanmerking kwamen voor de kindercadeaubon, producten ter waarde van maximaal € 400,- euro kunnen kiezen. De website vervangt daarmee de kindercadeaubon en start op 1 mei 2018. Dat betekent dat inwoners van 1 januari tot en met eind april geen gebruik kunnen maken van de kindregeling. Bestaande kindercadeaubonnen kunnen tot en met 1 mei 2018 ingeleverd worden.

Inwoners houden recht op producten voor kinderen tot maximaal € 400,- per kind. U ontvangt het geld echter niet meer rechtstreeks op uw eigen rekening. In de nieuwe situatie kunt u samen met uw kind € 400,- besteden op een speciaal ontwikkelde website. Op deze website geeft u zelf aan waar u € 400,- aan wilt besteden. Daarbij kunt u kiezen uit een breed aanbod aan producten zoals een fiets, laptop, kleding of huiswerkbegeleiding, etc. Uiteraard moet de € 400,- besteed worden aan producten voor uw kind.

Zijn er vragen over dit of andere onderwerpen? Neem dan contact op met een medewerker van Samen Doen in Dalfsen via telefoonnummer 14 0529 of via het emailadres samendoenindalfsen@dalfsen.nl.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult