Werk, geld en inkomen

Collectieve zorgverzekering voor minima

De gemeente biedt inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering van het Zilveren Kruis aan.

Komt u in aanmerking?

U mag deelnemen aan deze collectieve verzekering als u inkomen niet hoger is dan 130% van de netto bijstandsnorm (excl. vakantiegeld) en u niet teveel vermogen heeft. De exacte bedragen vindt u hier (PDF, 287,7 kB). Let op: als u betalingsachterstanden of schulden heeft bij uw huidige zorgverzekering kunt u niet overstappen.

De voordelen van de collectieve ziektekostenverzekering:

 • Het wettelijk eigen risico van € 385,00 is meeverzekerd
 • U heeft keuze uit 3 aanvullende pakketten
 • De gemeente betaalt een deel van de aanvullende premie
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
 • Zorgverzekeraar Zilveren Kruis accepteert iedereen, zonder medische keuring

3 vaste pakketten

U kunt kiezen uit 3 pakketten.

 • Basis Zeker, Optimaal aanvullend 1, Aanvullend Tand 1 ster. Vooral geschikt voor jongeren en lage zorggebruikers
 • Basis Zeker, Optimaal Aanvullend 2, Aanvullend Tand 1 ster. Vooral geschikt voor startende gezinnen en mensen met meer zorgbehoefte
 • Basis Zeker, Optimaal Aanvullend 3, Aanvullend Tand 2 sterren. Vooral geschikt voor chronisch zieken, gehandicapten en gezinnen met meer zorgbehoefte.

Voor inhoudelijke vragen over welk pakket het beste bij u past kunt u contact opnemen met Zilveren Kruis via telefoonnummer (071) 751 00 33.

Verplichte tandartsverzekering

De tandartsverzekering is verplicht, behalve voor klanten die een volledige gebitsprothese hebben (boven- en onderprothese). Prothesedragers kunnen kiezen voor 1 van de pakketten zonder de tandartsverzekering. U moet bij de aanmelding aanvinken dat u een volledig gebitsprothese heeft.

Kosten

 • Pakket 1 inclusief Tand 1: € 143,63 per maand
 • Pakket 2 inclusief Tand 1: € 158,63 per maand
 • Pakket 3 inclusief Tand 2: € 179,88 per maand

U betaalt zelf de premie (met korting) aan het Zilveren Kruis. U kunt dat eenvoudig regelen met een automatische incasso. Zo voorkomt u achterstand in de betaling.

Meer informatie

Een informatiepakket met een brochure en aanvraagformulier kunt u bij de receptie van het gemeentehuis in Dalfsen (Raadhuisstraat 1 in Dalfsen) en bij de servicepunten van de gemeente ophalen. De servicepunten zijn ’t Olde Gemientehuus aan het Westeinde 2 in Nieuwleusen en Kulturhus De Mozaiek aan het Kroonplein 62 in Lemelerveld. Let op: het servicepunt Nieuwleusen verhuist binnenkort naar De Spil! Wilt u een informatiepakket thuisgestuurd krijgen dan kunt u bellen naar 14 0529 of mailen naar samendoenindalfsen@dalfsen.nl.

Aanmelden

Aanmelden gaat via de website www.gezondverzekerd.nl/dalfsen. Heeft u geen internet? Dan kunt een aanvraagformulier ophalen bij de receptie van het gemeentehuis of bij een van de servicepunten in Nieuwleusen (’t Olde Gemientehuus, Westeinde 2 in Nieuwleusen) en Lemelerveld (Kulturhus De Mozaïek, Kroonplein 62 in Lemelerveld). Let op: het servicepunt Nieuwleusen verhuist binnenkort naar De Spil.

Als u zich voor 1 januari 2019 aanmeldt, zegt het Zilveren Kruis automatisch uw huidige zorgverzekering op. Om ervoor te zorgen dat uw aanvraag op tijd verwerkt is, vragen wij u zich uiterlijk 17 december 2018 aan te melden.

Heeft u nu al een collectieve zorgverzekering via de gemeente, dan kunt u tot en met 31 januari 2019 wisselen van pakket. Hierna kunt u in 2019 niet meer wisselen van pakket.

Hulp bij het invullen van het aanvraagformulier

Voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier kunt u terecht bij het Steunpunt Formulieren Dalfsen. Dit is iedere dinsdagmorgen van 9 tot 12 uur in de Trefkoele+ (Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen). Let op: het Steunpunt Formulieren Dalfsen is gesloten op 25 december 2018.