Nieuwe ontmoetingsplek voor wijkbewoners in De Lindehoeve Dalfsen

Geplaatst op: 18 maart 2019

Stichting Natuurboerderij Dalfsen stelt De Lindehoeve, Koesteeg 4, beschikbaar als nieuwe ontmoetingsplek in Dalfsen. Een ontmoetingsplek waar zij samen kunnen komen. Om even gezellig een kop koffie te drinken, samen te eten, een praatje te maken en activiteiten te ondernemen.

Sinds enige jaren konden buurtbewoners in Dalfsen terecht bij ’t Noaberhuus. Een ontmoetingsplek waar zij samen kunnen komen. Om even gezellig een kop koffie te drinken, samen te eten, een praatje te maken en activiteiten te ondernemen. ‘t Noaberhuus was een initiatief van onder andere het RIBW, Philadelphia Zorg en Woonzorgcentrum Rosengaerde. Eind 2018 besloot ’t Noaberhuus te stoppen met het aanbieden van activiteiten voor de wijkbewoners.

Nieuwe ontmoetingsplek in de Lindehoeve

Philadelphia en de Rosengaerde vinden het belangrijk om de activiteiten door te laten gaan en mensen uit de buurt een plek te bieden waar iedereen welkom is. Of je nu wat ouder bent, een beperking hebt, je eenzaam voelt of dat je een ander misschien kunt helpen die een hulpvraag heeft. Door het bieden van een centrale plek in de wijk kunnen we mensen uit de wijk betrekken, met elkaar verbinden en stimuleren we participatie in de samenleving. Samen met de Rosengaerde en Stichting Natuurboerderij en met de gemeente hebben we gekeken hoe wij dit mogelijk konden blijven maken. En dat is gelukt! Stichting Natuurboerderij Dalfsen was meteen enthousiast en stelde De Lindehoeve, Koesteeg 4, beschikbaar als nieuwe ontmoetingsplek.

Samen eten en ontmoeten

Iedere woensdagavond kunnen inwoners hier elkaar ontmoeten en samen genieten van een heerlijk maaltijd voor maar € 5,00. Hof van Dalfsen wilde als ‘goede noaber’ ook graag meedoen en heeft aangeboden om de maaltijden hiervoor te verzorgen. Afgelopen woensdagavond 20 februari was de eerste avond in de Lindehoeve dat wijkbewoners samen gezellig konden genieten van een heerlijke maaltijd. Het was een geslaagde avond.

Activiteiten

Ook de Rosengaerde blijft betrokken bij de ontmoetingplek en geeft er een keer in de maand workshops. Natuurlijk gaan we de komende tijd nog veel meer soos-activiteiten organiseren.

Kom je ook?

Heb je zin om op woensdagavond gezellig samen met anderen te eten? Dan ben je welkom om 17.00 uur en we beginnen met de maaltijd om 17.30 uur. De kosten om mee te eten zijn € 5,00. Denk er wel even aan om je op te geven zodat weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dat kan door een mail te sturen naar: TOPDalfsen@philadelphia.nl.

Vergelijk hulpaanbod