Uitprobeerdienst voor thuistechnologie in de gemeente Dalfsen

Geplaatst op: 6 maart 2019

De uitprobeerdienst geeft inwoners de mogelijkheid om een technologische ontwikkeling, die bijdraagt aan langer thuis wonen, uit te propberen onder begeleiding van een vrijwilliger of professional voordat het product daadwerkelijk aangeschaft moet worden.

De zelfredzaamheid in de eigen woonomgeving kan in een aantal gevallen verbeterd worden door gebruik te maken van nieuwe innovatieve ontwikkelingen en digitale zorg technologie. Denk hierbij aan het op afstand openen of sluiten van een gordijn of deur, het op afstand aan- en uitzetten van verlichting, etc. Het kan tegenwoordig allemaal met een afstandsbediening of tablet. Met een tablet is het ook mogelijk om met de zorgverlener te skypen of om de vocht inname van een drinkbeker te regelen.

Al deze technologieën kunnen helpen om op een prettige manier langer zelfstandig te blijven wonen in de bestaande woning en in de eigen woonomgeving. Dit zijn voorzieningen en hulpmiddelen waar inwoners veel gemak van kunnen hebben, zeker als de gezondheid achteruit gaat. Maar dit soort hulpmiddelen zijn doorgaans kostbaar in aanschaf. Inwoners krijgen nu de mogelijkheid om eerst kennis te maken met deze producten, voordat ze tot aanschaf overgaan.

Als inwoners overwegen hier gebruik van te maken, dan kunnen ze contact opnemen met Landstede Welzijn of met de eigen zorgverlener, als die er is. Inwoners krijgen ondersteuning van een vrijwilliger bij het kiezen en gebruiken van de nieuwe technologie tijdens het uitproberen. Na 4 tot 6 weken wordt besproken of men tevreden is over het gebruik hiervan en of ze willen overgaan tot het aanschaffen van hetgeen uitgeprobeerd is.

Meer informatie is te verkrijgen bij Landstede Welzijn via telefoonnummer 088-8508800 of stuur een mail naar welzijndalfsen@landstede.nl.

De Uitprobeerdienst is ontwikkeld in samenwerking met De Hulstkampen van Zorgspectrum ’t Zand, woonzorgcentrum Rosengaerde, Carinova, RIBW GO, de VechtHorst, de Veste en Landstede Welzijn en sluit aan op het project Lang zult u wonen.

Vergelijk hulpaanbod