Menu

Samen Doen in Dalfsen voor alle vragen over zorg, jeugd en werk

Geplaatst op:

Samen Doen in Dalfsen is voor inwoners dé ingang om antwoord te krijgen op vragen over de Wmo, werk en inkomen en opvoeden en opgroeien in de gemeente Dalfsen. Zo levert de website www.samendoenindalfsen.nl 24 uur per dag, 7 dagen in de week informatie over Wmo, werk en inkomen en opvoeden en opgroeien.

Gemeente wil inwoners nog beter informeren en eenvoudiger vragen beantwoorden

Samen Doen in Dalfsen is voor inwoners dé ingang om antwoord te krijgen op vragen over de Wmo, werk en inkomen en opvoeden en opgroeien in de gemeente Dalfsen. Zo levert de website www.samendoenindalfsen.nl 24 uur per dag, 7 dagen in de week informatie over Wmo, werk en inkomen en opvoeden en opgroeien. Daarnaast zijn de medewerkers van Samen Doen in Dalfsen telefonisch, via de email en op afspraak bereikbaar. Wethouder Maurits von Martels is blij met de komst van Samen Doen in Dalfsen en de nieuwe website. “Met de komst van Samen Doen in Dalfsen willen we inwoners beter informeren en helpen om vragen te beantwoorden en passende hulp te vinden. In het begin zal het misschien nog wat zoeken zijn, omdat Samen Doen in Dalfsen natuurlijk nieuw is. Maar als ik bij onze medewerkers het enthousiasme zie, dan moet dat helemaal goedkomen”.

Reacties doorgeven

De website biedt informatie over verschillende onderwerpen, dus niet alleen de Wmo, dat is een groot pluspunt. Wel roept de wethouder inwoners op om kritisch naar de website te kijken en onjuistheden te melden. “Het is een volledig nieuwe website die we continu willen verbeteren. Ondanks dat hij uitgebreid getest is door medewerkers van de gemeente en door leden van de Participatieraad hebben we de hulp van inwoners hierbij nodig”.

Website, telefoon, mail en afspraak

Samen doen in Dalfsen is onderdeel van de gemeente Dalfsen en valt onder de eenheid Maatschappelijke Ondersteuning. Op www.samendoenindalfsen.nl staan antwoorden op veel vragen, ook zijn er tips te vinden over tientallen onderwerpen. Kan de vraag niet beantwoord worden via de website, dan kan contact opgenomen worden met een medewerker van Samen Doen in Dalfsen. Zij zitten in het gemeentehuis in Dalfsen en zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 12.30 uur via telefoonnummer 140529. De telefoniste van de Gemeente Dalfsen verbindt inwoners door met een medewerker van Samen Doen in Dalfsen. Deze medewerker luistert aandachtig naar de vraag, geeft de gewenste informatie of brengt inwoners in contact met een consulent, eventueel door het inplannen van een afspraak. Om er zeker van te zijn dat een consulent beschikbaar is adviseert de gemeente inwoners om niet zomaar een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, maar vooraf telefonisch een afspraak te maken. Uiteraard kunnen inwoners ook een mail sturen naar samendoenindalfsen@dalfsen.nl.

Einde Wmo Loket en CJG

Met de komst van www.samendoenindalfsen.nl komt er een einde aan het Wmo Loket Dalfsen (www.wmoloketdalfsen.nl) en het CJG (www.cjgdalfsen.nl). De informatie die op deze websites stond is overgenomen en terug te vinden op www.samendoenindalfsen. Het CJG is vervallen en is gedeeltelijk opgegaan in de Sociale Kern Teams van de gemeente Dalfsen. De Sociale Kern Teams zijn alleen toegankelijk voor professionals. In de Sociale Kern Teams worden situaties besproken waarbij meerdere problemen spelen binnen één gezin of bij één persoon. Inwoners kunnen terecht bij de huidige ingangen waar men nu ook met hun probleem naartoe gaan. Denk hierbij aan de medewerkers van Samen Doen in Dalfsen, de huisarts, de fysiotherapeut, het spreekuur van de maatschappelijk werker of de wijkverpleging, het consultatiebureau (ggd IJsselland, T. 088-4430702), etc. Deze organisaties hebben rechtstreeks contact met het Sociaal Kern Team. Meer informatie over het SKT vindt u op www.samendoenindalfsen.nl met de zoekterm ‘Sociaal Kern Team’.

Meer informatie: Christiaan Hovestad, eenheid Bedrijfsvoering, telefoon (0529) 488 358

Vergelijk hulpaanbod