Adviseur lokale sport

Naast de rijksmiddelen van € 20.000 per jaar is, via de adviseur lokale sport, voor sportverenigingen aanvullende ondersteuning mogelijk.

De adviseur lokale sport kan bij initiatieven aan sportverenigingen aanvullend services toekennen met als doel om sportclubs aan te moedigen als sportaanbieders samen te werken. Denk hierbij aan trainersopleidingen, masterclasses voor het bestuur en verenigingstrajecten die begeleid worden door professionals uit de sport.

Concrete voorbeelden hiervan zijn: sporters met een verstandelijke beperking (workshop voor trainers), verenigingsondersteuning inclusief sporten en bewegen (inspiratiesessie voor de club), stimuleringsbudget inclusief sporten en bewegen (stimuleringsbudget voor de club), aangepast sporten, hoe doe je dat? (workshop voor trainers) of bestuurscoaching (verenigingstraject voor de club).

In de gemeente Dalfsen is Job van Eunen aanspreekpunt. Hij heeft hiervoor een beperkt aantal uren beschikbaar. Het contact met de lokale adviseur sport loopt via de buurtsportcoaches Marco Hollak, Wilianne Schipper en William van Lenthe buurtsportcoaches@dalfsen.nl.

Vergelijk hulpaanbod