Home
Contact
Professionals

Vragen over opgroeien en opvoeden

Heeft u vragen over opgroeien en opvoeden van uw kind? Stel deze aan de jeugdprofessionals die u en uw kind kennen, passend bij uw situatie. Bijvoorbeeld bij het consultatiebureau (GGD IJsselland), de peuterspeelzaal, de school, de jeugdverpleegkundige op school (GGD IJsselland), het jongerenwerk (SMON) of uw huisarts. Ook kunt u het maatschappelijk werk (De Kern) of MEE IJsseloevers inschakelen bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt.

GGD IJsselland (ook voor het verzetten van afspraken bij het consultatiebureau)
www.ggdijsselland.nl
T. 088 4430702

De Kern
www.stdekern.nl
T. 038 4569700

SMON
www.smon.nl
T. 0529 482121

MEE IJsseloevers
www.mee-veluwe-ijsseloevers.nl
T. 088 6330633

Samen Doen in Dalfsen

Jeugdhulp bestaat onder andere uit hulp aan huis bij problemen in het gezin, jeugd-GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) voor hulp aan kinderen en jongeren met een psychische aandoening, zorg voor kinderen en jongeren met een beperking, pleegzorg en verblijf in een jeugdinstelling. Voor vragen over jeugdhulp kunt u terecht bij de gemeente.

Heeft u meer hulp of gespecialiseerde jeugdhulp nodig? Neemt u dan contact op met een medewerker van Samen Doen in Dalfsen in het gemeentehuis: bel naar telefoonnummer 14 0529, stuur een mail naar samendoenindalfsen@dalfsen.nl of loop binnen bij het gemeentehuis van Dalfsen. Een medewerker van Samen Doen in Dalfsen luistert met aandacht naar uw vraag. Ze kan informatie (mee)geven of zorgt ervoor dat u met een jeugdconsulent in contact komt, eventueel door het inplannen van een afspraak.

Jeugdconsulent

De jeugdconsulent brengt samen met u de probleemgebieden in kaart en stelt doelen op voor de hulp. Deze afspraken worden verwerkt in een gezinsplan. U gaat samen met de jeugdconsulent op zoek naar een antwoord op uw vraag. U bespreekt samen wat u zelf kunt doen om de situatie te verbeteren. De jeugdconsulent biedt hulp op maat of helpt bij het zoeken naar de juiste instanties die u en uw kinderen verder kunnen helpen. De jeugdconsulent blijft het eerste aanspreekpunt voor de gezinsleden en betrokken hulpverleners.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult