Home
Contact
Professionals

De beschikking

Om in aanmerking te komen voor specialistische hulp heeft u een zogenaamde beschikking van de gemeente nodig. Een beschikking is een formeel besluit namens de gemeente, waarin staat dat uw kind recht heeft op zorg van een jeugdhulpaanbieder, zoals met u overeengekomen in het gezinsplan. De jeugdconsulenten geven namens de gemeente deze beschikking voor specialistische hulp af. Ook de huisarts en de kinderarts kunnen verwijzen naar de specialistische jeugdhulp. De hulpverlenende instantie zal hiervan melding doen bij de gemeente, zodat een medewerker van de gemeente een beschikking kan afgegeven.

Naar aanleiding van de beschikking ontvangt u thuis een beschikkingsbrief. Een beschikking is een formeel besluit namens de gemeente, waarin staat dat uw kind recht heeft op zorg van een jeugdhulpaanbieder, zoals met u overeengekomen in het gezinsplan. De zorg van een jeugdhulpaanbieder is ingekocht door de gemeente Dalfsen. Er zijn geen bijkomende kosten voor u wanneer u een beschikking heeft.

Als u een andere jeugdhulpaanbieder nodig denkt te hebben dan de gemeente heeft ingekocht, dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden. Als ouders het niet eens zijn met de beschikking zoals afgegeven, dan kunnen ze hiertegen in bezwaar gaan.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult