Home
Contact
Professionals

Hulp bij het huishouden

Inwoners uit de gemeente Dalfsen die zelf niet in staat zijn om hun huis schoon te houden, kunnen een beroep doen op de gemeente. De gemeente Dalfsen kent voor de Hulp bij het Huishouden twee verschillende type zorg:

  • een algemene voorziening
  • een maatwerkvoorziening.

Bij beide voorzieningen Hulp bij het Huishouden wordt gekeken naar het resultaat (een schoon en leefbaar huis) en wordt niet meer in uren gedacht. U overlegt met de zorgaanbieder hoe u, eventueel met behulp van uw omgeving, een schoon en leefbaar huis kunt houden.

Algemene voorziening Hulp bij het Huishouden

Wanneer u zelf nog in staat bent om te bepalen welke schoonmaakwerkzaamheden moeten worden verricht, maar dit niet zelf (of maar gedeeltelijk) kunt uitvoeren, komt u wellicht in aanmerking voor de algemene voorziening Hulp bij het Huishouden. U neemt hiervoor rechtstreeks contact op met een van de gecontracteerde zorgaanbieders: Beter Thuis Wonen, BiOns, Rosengaerde, Carinova. Voor de algemene voorziening betaalt u een bijdrage aan de zorgaanbieder (en geen eigen bijdrage via het CAK).

Maatwerkvoorziening Hulp bij het Huishouden

Voor inwoners die hulp nodig hebben bij de organisatie van het huishouden of voor wie de algemene voorziening niet of onvoldoende toereikend is, is er de maatwerkvoorziening Hulp bij het Huishouden. U neemt hiervoor contact op met een medewerker van Samen Doen in Dalfsen. Een Wmo-consulent neemt dan contact met u op, en onderzoekt of u in aanmerking komt voor een maatwerkvoorziening.

Inwoners die in aanmerking komen voor een maatwerkvoorziening kunnen een keuze maken uit een van de vier gecontracteerde zorgaanbieders (Beter Thuis Wonen, BiOns, Rosengaerde, Carinova), of hiervoor een Persoonsgebonden budget (Pgb) aanvragen indien dit aantoonbare meerwaarde heeft ten opzichte van Zorg in Natura (ZiN).

Voor de maatwerkvoorziening betaalt u per 4 weken een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen. Bekijk de pagina over de Eigen bijdrage.

Huishoudelijke hulp vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz)

Mensen die thuis wonen met Wlz-zorg, kunnen hulp krijgen bij het schoonmaken van de woning. Dit geldt zowel voor mensen met een volledig pakket thuis (vpt) als voor mensen met een modulair pakket thuis (mpt). Voor meer informatie kunt u terecht bij uw zorgkantoor.

Bestanden
pdf Stroomschema HH.pdf (pdf, 133 kb)
pdf Folder_Pgb (pdf, 1313 kb)

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult