Home
Contact
Professionals

Schuldhulpverlening

Heeft u financiële problemen? Dan kunt u in de gemeente Dalfsen hulp krijgen bij het zoeken naar een oplossing. Samen met schuldhulpverlening Stap 1 in Nijverdal en Humanitas Thuisadministratie proberen wij u te helpen. Als het nodig is kunt u aangemeld worden bij de Gemeenschappelijke Kredietbank (GKB). Dit kunt u zelf niet rechtstreeks doen.

De GKB biedt de volgende diensten/producten aan:

Inkomensbeheer/Budgetbeheer

Budgetbeheer is een hulpmiddel om uw geldzaken op orde te stellen. De GKB ontvangt uw inkomen en betaalt daarvan eerst uw vaste lasten door. Daarna ontvangt u huishoudgeld. Soms wordt er ook gespaard. Bijvoorbeeld voor de aflossing van schulden of voor grote huishoudelijke uitgaven. Indien uw moeite heeft om evenwicht te vinden in uw inkomsten en uitgaven, kan budgetbeheer een oplossing bieden.

Minnelijke schuldregeling

Bij minnelijke schuldregeling kijkt de GKB samen met u naar het ontstaan van uw schulden, welke schulden er allemaal zijn en wat u kunt afbetalen. Nadat een overzicht van de schulden is gemaakt, probeert de GKB via bemiddeling een akkoord met uw schuldeisers te bereiken over de betaling van uw schulden.

Wettelijke schuldsanering (WSNP)

De Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP) is er voor mensen van wie de minnelijke schuldregeling is mislukt. Bijvoorbeeld omdat één of meerdere schuldeisers niet willen meewerken aan een schuldregeling. Ook bij een faillissementsaanvraag kan soms een beroep op de WSNP worden gedaan.

Beschermingsbewind

Andere bewoordingen hiervoor zijn bewindvoering en onderbewindstelling. Een meerderjarige is zelf verantwoordelijk voor alles wat hij doet. Soms is iemand niet in staat zijn financiele belangen te behartigen. De kantonrechter kan dan zijn vermogen onder bewind stellen. Dit betekent dat een bewindvoerder het vermogen beschermt. Het bewind is een puur financiele maatregel.

Voor het maken van een afspraak of voor meer informatie over schuldhulpverlening in de gemeente Dalfsen kunt u bellen met een medewerker van Samen Doen in Dalfsen van de gemeente Dalfsen via telefoonnummer 140529 of stuur een mail naar participatiewet@dalfsen.nl.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult