Bij uithuiszetting moet iemand zijn huis verlaten na een besluit van de rechter, of soms van de burgemeester. Dit kan gebeuren als iemand de huur niet betaalt of overlast veroorzaakt. Bij afsluiting wordt het water en/of de energie afgesloten, zodat de bewoners in het huis daar geen gebruik meer van kunnen maken. Dit kan gebeuren als de rekeningen voor het water en/of de energie niet zijn betaald.

Hulp vragen bij de gemeente

Als er uithuiszetting dreigt of de energie of het water wordt afgesloten, is daar vaak al veel aan voorafgegaan. Misschien zit u met meerdere problemen, die met elkaar te maken hebben. Blijf er niet te lang mee rondlopen. Hoe eerder u in actie komt, hoe meer kans dat u kunt voorkomen dat u uit huis wordt gezet.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met de consulent schuldhulpverlening van de gemeente. In dit gesprek wordt gekeken naar uw situatie en krijgt u advies over de mogelijkheden. Meer informatie over de mogelijkheden van schuldhulpverlening vindt u op deze website.

Hulp vragen bij betalingsregeling

Misschien vindt u het erg lastig om zelf afspraken te maken met uw verhuurder. Vraag dan om hulp. Misschien is er iemand die u kent die u kan helpen: een familielid of vriend(in). U kunt ook schuldhulpverlening vragen als het u niet lukt om zelf een betalingsregeling af te spreken.

Hulpaanbod

Maatschappelijk werk: woonproblemen

Maatschappelijk werk

De Kern biedt voor iedereen, door alle levensfasen en dicht...

Opvoeding en opvoedingsvraagstukken

Aan de hand van een eerste kennismaking wordt duidelijk wáárover...

Hulp op verschillende levensgebieden

gewoonZorg is een organisatie die begeleiding bied. Het kan zijn...

Organisaties

Dak- en thuislozenopvang

Maatschappelijk werk (alles)

Maatschappelijk werk - Algemeen

 038-45 69 700 stdekern.nlRuigedoornstraat 1087721BRDalfsen

Maatschappelijk werk De Kern

 038-45 69 700 stdekern.nlKroonplein 588151AZLemelerveld

Maatschappelijk werk De Kern

 038-45 69 700 stdekern.nlOmloop 27711XDNieuwleusen

Vergelijk hulpaanbod