Sports4you

De Dalfser buurtsportcoaches zijn, in samenwerking met diverse sportaanbieders, gestart met Sports4you. Sport- en beweegaanbod voor volwassenen tussen de 20 en 50 jaar om lekker te bewegen en bekende of nieuwe sporten uit te proberen. Hiermee worden volwassenen gemotiveerd om op een leuke manier (weer) te sporten en kennis te maken met verschillende sporten. Sports4you bied twee mogelijkheden.

1. Gratis diverse sporten uitproberen

Op www.dalfsenbeweegt.nl staat een overzicht van alle sporten die aangeboden worden. Denk bijvoorbeeld aan de bekende sporten als voetbal, handbal, tennis en volleybal, maar ook de minder bekende sporten als korfbal, yoga, hardlopen in groepsverband, sporten bij fysiopraktijken en groepslessen bij sportscholen. Alles kan gratis beoefend worden. Aanmelden is heel eenvoudig via www.dalfsenbeweegt.nl. Na het sporten is de sporter tot niets verplicht. Daarom kunnen volwassenen gerust verschillende sporten uitproberen. Wie weet wordt hierdoor een nieuwe sportieve hobby via Sports4you ontdekt!

Sportaanbieders

Sportaanbieders die nog niet deelnemen aan Sports4you, maar dit wel willen, nemen contact op met buurtsportcoach Marco Hollak via buurtsportcoaches@dalfsen.nl of via 06-22955669. Dit kan ook voor meer informatie over Sports4you.

2. Oldskool activiteiten

Vanaf oktober wordt Sports4you uitgebreid met een wekelijkse sport- en beweegles, onder begeleiding van een vaste sportinstructeur. Gestart wordt met een pilot in Nieuwleusen. De sportlessen vinden elke maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur plaats (met uitzondering van de schoolvakanties) in Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Elke les staat een andere sport op het programma.

Kosten en aanmelden

De eerste les staat gepland op maandag 5 oktober en deelname aan deze eerste les is gratis. De kosten voor deelname aan de overige lessen zijn € 3,50 per les. Er geldt een maximum van 24 deelnemers per les. Aanmelden is verplicht en vol=vol. Aanmelden kan op www.dalfsenbeweegt.nl, onder het kopje Sports4you. Deelnemers moeten zich minimaal 2 dagen voor de start van de les aanmelden.

Diverse sporten

Het idee is om volwassenen weer te laten genieten van gymlesactiviteiten die zij op de basisschool ook kregen. Denk hierbij aan apenkooi, trefbal en alle andere leuke spellen van vroeger. Maar ook bootcamp, pilates en andere activiteiten gericht op kracht en uithoudingsvermogen komen voorbij. Als pilot wordt eerst gestart in Nieuwleusen. Bij voldoende interesse breidt het aanbod misschien ook uit naar andere kernen.

Sporten en bewegen na je 50e

Sporten en bewegen na je 50e is ontzettend belangrijk, daarom heeft Saam Welzijn een ruim aanbod:

Meer info

Bij vragen of voor meer informatie over Sports4you of over sport en bewegen kunnen alle inwoners contact opnemen met buurtsportcoach Marco Hollak:

Kerngezond Dalfsen

Sports4you maakt onderdeel uit van Kerngezond Dalfsen en zet het begrip ‘gezondheid’ centraal vanuit preventieve gezondheid en bewegen en sporten en richt zich op kerngezonde inwoners, kerngezonde samenwerkingspartners en een kerngezonde omgeving.

Vergelijk hulpaanbod